Nodig:
(vier personen)
12 asperges
300 gram hollandse garnaaltjes
Dressing:
150 cc. olijfolie
50 cc . azijn
Eetlepel grove mosterd.
Eetlepel honing
Flinke scheut gembersiroop.
peper/zout.
voor de garnering jonge sla scheutjes.
------------------------------------------------------------------------------
Bereiding:
Asperges: bereiden volgens basisrecept.
Dressing:
Olie/azijn/gembernat/honing in kommetje opkloppen.
Afsmaken met peper en zout.
Opmaak:
Asperges op bord verdelen.
Garneren met de sla
Dressing erover (ruim)
Garnaaltjes toevoegen.
------------------------------------------------------------------
Basis recept voor witte asperges:
Asperges schillen.
Ruim water in de pan met 15 gr. bote/theelepel zout/theelepel suiker.
(bouilonblokje toevoegen kip/of groente) aan de kook brengen.
Dikke asperges 8 tot 10 minuten koken en daarna 10 minuten in het kookvocht
(zonder vuur) na laten garen.
Dunne asperges 7 tot 8 minuten koken en daarna 8 minuten nagaren.
(vier personen)
12 asperges
300 gram hollandse garnaaltjes
Dressing:
150 cc. olijfolie
50 cc . azijn
Eetlepel grove mosterd.
Eetlepel honing
Flinke scheut gembersiroop.
peper/zout.
voor de garnering jonge sla scheutjes.
------------------------------------------------------------------------------
Bereiding:
Asperges: bereiden volgens basisrecept.
Dressing:
Olie/azijn/gembernat/honing in kommetje opkloppen.
Afsmaken met peper en zout.
Opmaak:
Asperges op bord verdelen.
Garneren met de sla
Dressing erover (ruim)
Garnaaltjes toevoegen.
------------------------------------------------------------------
Basis recept voor witte asperges:
Asperges schillen.
Ruim water in de pan met 15 gr. bote/theelepel zout/theelepel suiker.
(bouilonblokje toevoegen kip/of groente) aan de kook brengen.
Dikke asperges 8 tot 10 minuten koken en daarna 10 minuten in het kookvocht
(zonder vuur) na laten garen.
Dunne asperges 7 tot 8 minuten koken en daarna 8 minuten nagaren.
