Gebakken aspergepunten met gamba's en pecorinocrème


Nodig:
( 4 personen)
20 niet te grote scampi's
400 gr. aspergepunten
gehakt sjalotje
gehakt knoflookteentje
rijsteolie
Oestersaus

Pecorinocrème:
50 gr. pecorino (Ialiaanse schapenkaas) geraspt.
1 dl. Noilly Prat
50 cc. Sushi azijn (otafuku)
3 dl. room
rijsteolie of zonnebloemolie
2 teentjes knoflook
peterselie of bieslook.

-------------------------------------------------------------------------------------

Bereiding:

Knoflook en  sjalotje aanzetten in hete olie in de wok.
Aspergepunten toevoegen beetgaar wokken.
Scampi's toevoegen en meebakken.
Afblussen met scheutje oestersaus.

Crème
Knoflook aanfruiten in zonnebloem of rijsteolie.
Afblussen met Nouilly Prat en Sushi azijn.
In laten koken tot 1/3
Room toevoegen.
Geraspte pecorino op laten lossen.
Eventueel zeven.

Serveren met bolletje rijst en garneren met gehakte bieslook of peterselie