Shusi recepten





Nodig:

(4 personen)
voor de rijst:
150 gram sushi rijst
scheutje gembernat/0.3 dl. shushi azijn
3 vellen gedroogde Nori (Albert Hein)
wasabi

voor de vullingen:
1/3 komkommer
1/3 rode paprika
1/2 avocado
citroensap
dun kruiden-omeletje
gerookte zalm (100 gr)
gerookte paling (100gr)

voor de saus:
0.3 dl. shushi azijn
0.3 dl. gembernat
50 gram sojasaus


----------------------------------------------------------------------------------

Bereiding:

Shusi rijst:

Breng 150 gram sushi rijst met 175 ml koud water en snufje zout aan de kook.
Laat gedurende 10 minuten met de deksel op de pan doorkoken.
Zet het vuur uit en laat de rijst 15 minuten staan met de deksel op de pan.
(let op deksel gedurende de 15 minuten niet openen.)
Na 15 minuten rijst in een kom scheppen en op smaak brengen met de sushi azijn
en een beetje gembernat.

De vulling:

Komkommer juliënne snijden (dunne reepjes)
marineren in een mengels van shushi azijn en gembernat
Rode paprika ontvellen en van zaadjes ondaan juliënne snijden.
Kruiden-ommeletje dun bakken en in reepjes snijden
Avodkade in reepjes snijden en met citroen besprenkelen. (tegen het bruin worden)

Leg de nori vellen naast elkaar en bestrijk elk velletje met een beetje wasabi.
Leg de rijst in een streep van ongeveer 2.5 cm breed langs de onderste rand.
Leg de vulling in de rijst.
Rol stevig op en zet ongeveer 30 minuten in de koelkast
Snijd vervolgens in stukken van ongeveer 4 cm lang.
Snijd de rafelige rand eraf en gooi die weg.
(Handen en het mes steeds in water met azijn dopen)


De dipsaus.
Sojasaus / gembernat/beetje citroensap en suhsji azijn mengen en op smaak brengen.

--------------------------------------------------------------------------------

tip van Marcel:

Sushi apparaat van Blokker € 14,95


Bij Blokker bovenstaand apparaat gekocht van Leiffheit, werkt fantastisch
ook te gebuiken voor croquetjes/tongrolletjes/canneloni etc.