Nodig voor het soezenbeslag.
150 gram water
75 gram magarine
75 gram bloem (even zeven)
150 gram ei ( of drie stuks)
Bereiding:
Oven op 235 gr. voorverwarmen
Water met magarine aan de kook brengen
Pan van het vuur nemen en de gezeefde bloem in een keer toevoegen
Doorroeren met een houten spatel.
Pan terug op het vuur en het mengsel ongeveer 4 minuten langzaam laten garen (niet bruin laten worden)
Pan van het vuur langzaam ei toevoevoegen en met een mixer of mengmachine ca. 5 minuten
kloppen tot een egale massa.
Met een gladde spuit bolletjes op een bakplaat (met bakpapier) spuiten.
Kleine soesjes 10 gram / Moorkoppen roomsoezen 45 gram.
voorbeeldje eerst even afwegen
Meteen in de oven en afbakken.
grote soezen voor moorkoppen 18 minuten op 235 graden en 7 minuten op 210 graden
kleine soezen 6 minuten op 235 graden en 10 minuten op 210 graden.
langzaam af laten koelen
Vullingen:
Bananensoes:
60 gram gesuikerde slagroom opkloppen
60 gram banketbakkersroom
25 gram bananen pulp.
Kaassoesjes
40 gram opgeklopte ongezoete slagroom
40 gram pittige kaas (geraspt)