Boeuf Bourguignon


Heerlijke stoofschotel die niet kan mislukken

Nodig voor 6 personen:

kilo runderlappen of runderpoelet of riblappen.
boter/olie
spekreepjes
eetlepel mosterd
blikje tomatenpuree
4 tomaten in grove brokken
2 uien grof hakken
1/2 fles volle rode wijn
1 winterpeen in grove stukjes
bakje champignons
bloem
vleesfond of demiglace (potje)
zilveruitjes (potje)
2 laurierblaadjes
2 takjes rozemarijn
5 takjes tijm
2 teentjes knoflook
chili pepertje

Dag van te voren maken.
Runderlappen in dobbelstenen snijden.
In flinke braadpan olie/boter verwarmen en spekblokjes aanbakken.
Met schuimspaan spekblokjes verwijderen.
Vleesdobbelstenen peperen en zouten en bruin bakken.
Mosterd toevoegen
Vleesblokjes met schuimspaan verwijderen.
Ui, knoflook en winterpeen even aanzetten in bakvocht.
tomatenpuree toevoegen bloem eroverheen even meebakken (moet gaar worden)
Wijn en fond toevoegen.
Aan de kook brengen, zilveruitjes afgieten en toevoegen
Vlees en spekblokjes toevoegen kruiden chilipepertje erbij.
Op zeer laag vuur zetten en minstens 2 1/2 uur laten sudderen.
Het laatste halfuur de grof gehakte champignongs en grof gehakte tomaten erbij erbij.
Af en toe omscheppen. Eventueel wat water of bouillon toevoegen.
Af laten koelen en afgedekt koud wegzetten.

Bereiden:
Stoofpot opwarmen, kruidentakjes verwijderen.
En serveren met krielaardappeltjes of lekkere puree.