Dadel noten cake
Nodig: voor een grote cake
250 gr. boter
250 gr. bruine basterd suiker
250 gr. zelfrijzend bakmeel
4 grote eieren
5 gr. zuiveringszout (van de drogist)
5 gr. bakmeel
kopje sterke koffie (espresso)
200 gram rozijnen
200 gram grof gehakte dadels (zonder pit)
100 gram fijn gehakte walnoten.
Beschijving:
Dadels/rozijnen/koffie/zuiveringszout uurtje laten weken.
Boter en basterdsuiker met handmixer luchtig slaan 4 eiren opkloppen en toevoegen
Rustig bakmeel/zelfrijzendbakmeel door de massa spadelen.
Dadels en rozijnenmengesl doorspadelen (let op goede verdeling)
Als laatste gehakte walnoten toevoegen.
Afbakken in het midden van de oven voorverwarmd op 175 graden bakken
Na 15 minuten ovenstand verlagen naar 160 graden.
Totale baktijd hetelucht oven 60 min. / conventionele oven 70 minuten.
Nodig: voor een grote cake
250 gr. boter
250 gr. bruine basterd suiker
250 gr. zelfrijzend bakmeel
4 grote eieren
5 gr. zuiveringszout (van de drogist)
5 gr. bakmeel
kopje sterke koffie (espresso)
200 gram rozijnen
200 gram grof gehakte dadels (zonder pit)
100 gram fijn gehakte walnoten.
Beschijving:
Dadels/rozijnen/koffie/zuiveringszout uurtje laten weken.
Boter en basterdsuiker met handmixer luchtig slaan 4 eiren opkloppen en toevoegen
Rustig bakmeel/zelfrijzendbakmeel door de massa spadelen.
Dadels en rozijnenmengesl doorspadelen (let op goede verdeling)
Als laatste gehakte walnoten toevoegen.
Afbakken in het midden van de oven voorverwarmd op 175 graden bakken
Na 15 minuten ovenstand verlagen naar 160 graden.
Totale baktijd hetelucht oven 60 min. / conventionele oven 70 minuten.