Dadel noten cake

Dadel noten cake

Nodig: voor een grote cake
         250 gr. boter
         250 gr. bruine basterd suiker
         250 gr. zelfrijzend bakmeel 
         4 grote eieren
         5 gr. zuiveringszout (van de drogist)
         5 gr. bakmeel
         kopje sterke koffie (espresso)
                                                     200 gram rozijnen
                                                     200 gram grof gehakte dadels (zonder pit)
                                                     100 gram fijn gehakte walnoten.

Beschijving:
Dadels/rozijnen/koffie/zuiveringszout uurtje laten weken.
Boter en basterdsuiker met handmixer luchtig slaan 4 eiren opkloppen en toevoegen
Rustig bakmeel/zelfrijzendbakmeel  door de massa spadelen.
Dadels en rozijnenmengesl doorspadelen (let op goede verdeling)
Als laatste gehakte walnoten toevoegen.
Afbakken in het midden van de oven voorverwarmd op 175 graden bakken
Na 15 minuten ovenstand verlagen naar 160 graden.
Totale baktijd hetelucht oven 60 min. / conventionele oven 70 minuten.