Benodigdheden
(6 grote eters)
900 gram diverse vis (in blokjes of stukjes)
aardappelschijfjes
courgettes / artisjok
wortelschijfjes
uienringen (rode ui)
knoflook tenen (veel)
peterselie
tomaat
droge witte wijn
visbouillon
zout peper
kruiden:
oregano/rozemarijn/tijm/salie
geraspte gruyerekaas.
Bereiding:
Visblokjes zouten peperen en marineren in witte wijn/gehakteknoflook en sjalotje
Groentes kort blancheren in melk met visbouillon.
Grote ovenschaal insmeren met een weinig olie.
Bodem bedekken met geblancheerde aardappelschijfjes
en groentes.
Gedeelte kookmelk vermengen met gesaspte gruyerekaas
en over de aarsappelgroente laag uitgieten (moet net onder staan)
Visblokjes toevoegen en beetje marinadevocht erover.
Afdekken met al. folie.
Oven voorverwarmen op 180 graden
20 minuten afbakken.
Verse gehakte peterselie erover.
Lekker koud wit wijntje erbij.
Jummie/Jummie