Nodig:
(voor 4 personen)
8 dunne asperges
4 grote coquilles
zonnebloem olie
Citrusvinaigrette
3 limoenen
schetje gembernat
grapefruit parten/ sinaasappelparten
fijngehakte korianderblaadjes
fijgehakte peterselie
5 el. balsamico azijn
2 dl. olijfolie
Schuim
4 dl. melk
8 dl. gembersiroop
kardemon/kerry
------------------------------------------------------------
Bereiding:
Citroenvinaigrette:
Limoen zestes maken.
Partjes uit Grapefruit en sinaasappel snijden.
Limoen zeste confijten (op laag vuur ) met het gembernat.
Meng alle ingrediënten met de balsamicoazijn en olfijfolie en breng op smaak
met linoensap en peper en zout.
Asperges gaar koken in kokend water met zout en houd warm.
Coquilles kruiden met peper en zout insmeren met olie en grillen.
Met schuimer schuim maken van melk/gembernat en de kruiden.
Presentatie zie foto.
Serveer het gerecht lauwwarm.
Tip van Marcel:
Schuimen kan wanneer je geen schuimer hebt ook in een pannetje met een klopper.
Alle schuimingrediënten in een pannetje doen vuur eronder en blijven kloppen tot het schuimt
met een lepel á la minute afschuimen.