Makkelijk recept voor wanneer er eiwitten over zijn.
Nodig:
Eiwitten
Suiker - per eiwit 40 gram.
snufje zout.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 50 graden.
Kom voor opkloppen goed vetvrij maken met beetje citroen.
De garde eveneens vetvrij maken.
Eiwittten stijf kloppen met de helft van de suiker.
De rest van de suiker langzaam toevoegen wanneer de eiwitten
beginnen te binden.
Blijven kloppen tot de massa mooi glanzend is en stijve pieken
getrokken kunnen worden.
In spuitzak doen en mooie rondjes of torentjes op de bakplaat
(met bakpapier of een sileconenmatje) spuiten.
Lekker lang in de oven laten staan (+/- 5 uur) tot de koekjes
gedroogd zijn.
Oven uitzetten en nog even na laten drogen.
Tip van Marcel:
De koekjes kunnen lang bewaard blijven in een gesloten koektrommel.
Je kunt er mooie fruittaartjes van maken met een toplaagje van
slagroom en marcepone en garneren met vruchtjes.
Lekkerrr.