gegratineerde visschotel

 Hoofdgerecht voor 4 personen.

Nodig:


wortel of 200gr. waspeen (geschrapt in plakjes)
4 stengels bleekselderij in stukjes
1 courgette in plakjes
450 gr voorgekookte aardappelschijfjes
ui (grof gehakt)
champignons
knoflook twee stuks in plakjes
200 ml. gezeefde tomaten.
400 gr. kabeljauwfilet (of andere stevige vis zonder graat)
100gr geraspte kaas (gruyere)
200 ml creme fraîche

-------------------------------------------------------------------------------------

Bereiding:

De groentes 1 minuut blancheren in kokend water (eventueel met blokje groentebouillon)
Met koud water afspoelen.
Uitje, knoflook en champignons aanfruiten in olie.

Ovenschaal met beetje boter insmeren.
Aardappelschijfjes dakpansgewijs op bodem leggen.
Groentes met elkaar vermengen en groentelaag op de aaardappelschijfjes scheppen.
Gezeefde tomaten toevoegen
Vis droogdeppen / peperen-zouten en in plakjes snijden.
Vis op het groentemengsel leggen
Laagje aardappelschijfjes dakpansgewijs op de vislaag leggen.
De helft van de geraspte kaas met de creme fraîche vermengen en over
de aardappelschijfjes gieten.
Strooi de rest van de geraspte kaas over dit gerecht.

Oven voorverwarmen op 200 gr.
Schotel in het midden van de oven plaatsen ongeveer 25 min tot bovenkant goudbruin is.

Tip van Marcel:

Deze schotel kan een dag van te voren bereid worden.
Afgedekt in de koelkast zetten.
Creme fraîche en kaas pas over de schotel verdelen vlak voordat het
gerecht de oven ingaat.