Roodfruit soepje


Heerlijk toetje met rood fruit en pistache ijs.


Nodig:

Bakje aardbeien (500gr)
Bakje frambozen (200 gr)
Bakje bramen.
150 cc vers sinaasappelsap
150 cc suikerwater ( 1op 1)
borreltje gran marnier
sap van een citroen
100 gr. suiker.
klontje boter.

Bereiding:

Citroensap met(afgekoelde) suikerwater in grote kom doen.
Aardbeien schoonmaken  en in vieren delen en aan citroen suikermengsel toevoegen.
Frambozen en bramen schoonmaken en bij het aardbeienmengesel voegen.
Uurtje in de koelkast in laten trekken

In koekepan suiker met klontje boter laten carameliseren.
Wanneer de caramel licht bruin is afblussen met gran marnier en de sinaasappelsap
Enigsinds af laten koelen  handjevol vers fruit toevoegen en met staafmixer pureren.


Serveren:

In een diep bord met een bolletje vers gedraaid pistache ijs en een blaadje verse mint.