Passievruchten mousse



Nodig:
6 personen.

voor de mousse

100 cc passievruchten coulis (Sligro)
400 cc slagroom
3 eiwitten
zakje vanille suiker
125 cc suiker
3 blaadjes gelatine

voor de garnering
4 passievruchten
50 cc suikerwater
50 cc passievruchten coulis
10 gr. gelatinepoeder.


Bereiding:

Passievruchtencouli met 25 cc suiker verwarmen en van het vuur af de drie blaadjes
geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes toevoegen.
Af laten koelen
Slagroom met 50 cc suiker stijf kloppen
eiwit au bain mari met 50 cc suiker opkloppen tot zeer stijf. (au bain marie 45 gr.)
Alle ingredienten samenvoegen en kort en rustig vermengen.
In vormpjes doen en op laten stijven.

garnering.
Passievruchten uitlepelen
Coulis toevoegen met het suikerwater opwarmen en de gelatinepoeder toevoegen.
Afkoelen en a la minute toevoegen aan de afgekoelde mousse

(QR code quick response code voor dit recept / lekker handig)

Reacties