Tiramisu rood fruit



Ingrediënten voor 6 personen

8 eetlepels advokaat, 500g mascarpone, 125ml creme fraiche, 4 eetlepels espressopoeder, 5 eetlepels rum, 500g rood fruit(aardbeien, bramen), 2 pakjes lange vingers, 150g pure chocolade.

Hulpmiddelen

Rechthoekige schaal

Bereidingswijze

Roer de advocaat door de mascarpone. Roer de creme fraiche los en spatel deze door het mascarponemengsel. Zet koffie van 250ml kokend water en het espresspoeder. Doe de koffie met de rum in een schaal en laat dit afkoelen. Maak het fruit schoon en snij het kleiner. Doop de lange vingers om de beurt ca. 1 seconde in het koffiemengsel en leg ze naast elkaar op de bodem van de schaal. Verdeel 1/2 deel van het mascarponemengsel en het fruit over de lange vingers. Herhaal deze lagen en eindig met het mascarponemengsel en het fruit. Rasp de chocolade en strooi deze over de tiramisu. Laat de tiramisu ca. 3 uur in de koelkast opstijven.