Dadels gevuld met zuurkool.
Nodig:
4 personen.
12 verse dadels (groente Turk)
100 gram (ongeveer) gekookte zuurkool
12 plakjes ontbijtspek
Saus:
125 cc. Demi Glace
gehakt slalotje
gehakte knoflookteen
scheutje sushi azijn
eetlepel gembernat
eetlepel ketjap
theelepel honing.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 gr.
Verwijder de pit uit de dadels.
Vul de dadels met uitgelekte zuurkool
Omwikkel elke dadel met een plakje spek
Zet vast met een coctailprikker.
Ongeveer 8 minuten afbakken in de oven.
Saus:
Sjalotje en knoflook aanfruiten in hete olie
Afblussen met de sushi azijn
Demi glace toevoegen
Gembernat / ketjap en honing toevoegen
Wanneer te dun beetje water toevoegen.
Presentatie:
Dresseer de dadels op een klein bordje en overgiet met de bruine saus.
Recept van Marcel zelf.
Foto: Emma van den Berg
Nodig:
4 personen.
12 verse dadels (groente Turk)
100 gram (ongeveer) gekookte zuurkool
12 plakjes ontbijtspek
Saus:
125 cc. Demi Glace
gehakt slalotje
gehakte knoflookteen
scheutje sushi azijn
eetlepel gembernat
eetlepel ketjap
theelepel honing.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 gr.
Verwijder de pit uit de dadels.
Vul de dadels met uitgelekte zuurkool
Omwikkel elke dadel met een plakje spek
Zet vast met een coctailprikker.
Ongeveer 8 minuten afbakken in de oven.
Saus:
Sjalotje en knoflook aanfruiten in hete olie
Afblussen met de sushi azijn
Demi glace toevoegen
Gembernat / ketjap en honing toevoegen
Wanneer te dun beetje water toevoegen.
Presentatie:
Dresseer de dadels op een klein bordje en overgiet met de bruine saus.
Recept van Marcel zelf.
Foto: Emma van den Berg