Lekker voor met Pasen.
Nodig voor zes personen:
klein gesnipperd uitje
12 dunne asperges
theelepel dyon mosterd
1 eetl. olijfolie
250 cc. slagroom
peper zout.
6 eitjes
2 eetl. mayonaise
sap van 1/2 citroen
peper zout
-----------------------------------------------------------------------------------------
Bereiding:
Aspergepunten appart houden voor de garnering
Asperge Spuma.
Asperges met uitje in water met een half bouillonblokje garen ongeveer 15 min.
Afgieten en laten schrikken met koud water.
Mosterd en olijfolie toevoegen en met staafmixer of magimix pureren.
Room toevoegen en door een fijne zeef passeren.
Vocht in de sifon doen goed schudden en twee gaspatronen gebruiken.
Koud wegzetten.
Eiersalade:
Eitjes hard koken.
Pellen en dooier van eiwit scheiden
Beide grof hakken.
Gehakte dooier met mayonaise, citroensap en mosterd vermengen.
Aspergepunten in kokend water pocheren. (beetgaar)
Presentatie:
In laagjes in een glas doen: gehakt eigeel/asperge spuma/gehakte eiwit
recept van de Cercle.