Aardappelkoekjes met rode biet salade

Rodbetter en Sild.
recept uit Noorwegen.

Nodig:

2 rode gekookte bieten
2 verse haringen
olijfolie
sap van 1 limoen
eetl. sushi azijn
eetl. citroen brandewijn
elstar appeltje


200gr. vastkokende aardappelen
2 bosuitjes
eitje
sesamzaad
tijm/bieslook
250 cc. creme fraiche
zalmkuit (voor de garnering)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Bereiding:

Aardappelkoekjes:
Aardappelen raspen bosuitjes fijn hakken mengen met losgeklopt eitje
en de kruiden. Hoog op smaak brengen met peper en zout en een beetje nootmuskaat.
Olie verhitten in een koekenpan niet te grote aardappelkoekjes bakken op niet te hoog vuur.
(ongeveer 5 minuten per kant)
Sesamzaadjes in droge pan bruineren (voorzichtig op tijd uit de pan halen)

Salade:
Bietjes in blokjes snijden.
Elstar appeltje in kleine blokjes
Sushi azijn/ Citroen brandewijn toevoegen.
Haring in stukjes gesneden toevoegen
Even in laten trekken.

Dressing:
Bieslook en groene kruiden toevoegen aan de creme fraiche.
Op smaak brengen met beetje sushi azijn en peper en zout.

Presentatie:
Op aardappelkoekjes sesamzaad strooien.
Bietensalde scheppen.
Schepje creme fraiche erop
Garneren met zalmkuit