Aardbeien in eiwitschuim


                      awayuki: Aardbeien in eiwitschuim heerlijk toetje!

Nodig:

voor vier personen.

Awayuki (schuim)
30 gram suiker
35 gram agavesiroop / of bloemenhoning
4 blaadjes gelatine
citroensap
90 gram eiwitten
aardbeien




Drankje van Aardbei.
250 gram aardbei
1 kruidnagel
naaldjes rosemarijn
75 gram rosé wijn
1 gelatineblaadjes
rijsteolie met een vanillestokje.

aarbeiensaus
1 dl.aardbeien couilis en 1 dl. suikersiroop (30 graden Baumé)

Garnering:
1 dl gezoete slagroom / takje verse munt.

Bereiding:

Awayuki
Ontvet een mengkom met wat citroensap, sla de eiwitten stijf.
Breng ondertussen het water met de 30 gram siroop aan de kook, haal van het vuur voeg de geweekte en uitgeknepen gilatine blaadjes toe en voeg onmiddelijk al kloppend aan de eiwitten toe.
blijf nog 2 minuten doorklopen tot een stevig taai schuim ontstaat.
Eiwitschuim in spuitzak doen en in souflé bakjes spuiten.
Souflé bakjes vooraf invetten met een kwastje vanille rijsteolie  
vervolgens hierin twee aardbeien drukken en minimaal 2 uur in koelkast laten opstijven.

Drankje van aardbei.
alle ingredienten in een mengkom doen en eau bain marie gedurende een uur in laten trekken.
kruidnagel en rozemarijn verwijderen en de massa met een blender tot pulp malen.
verwarmen tot 80 graden geweekte en uitgeknepen gelatine toevoegen en af laten koelen

Garneren
met toefje slagroom en muntblaadje/ glaasje met aardbeiendrank vullen.

dit is een recept van de Cercle.