Farikal.
letterlijk schaap in kool is een zeer geliefd nationaal gerecht in Noorwegen.
Nodig:
Lamsbout van ongeveer een kilo
bloem
boter om in te bakken
1 liter lamsfond
kruidenbuidel: tijm/majorijn/laurier etc.
2 grote uien in schijven
veel teentjes knoflook
rode port.
witte kool in parten gesneden.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Bereiding:
Bestrooi de lamsbout met bloem en bak deze rondom bruin in boter.
Haal uit de braadpan.
Ui en knoflook aanzetten.
Afblussen met flinke scheut port in laten koken lamsfont toevoegen kruiden toevoegen
lamsbout toevoegen en de stukken kool.
Eventueel opvullen met wat extra fond.
Ongeveer twee uur gaar stoven.
Vlees van bot halen en in blokjes hakken.
Serveren met pommes gratin.
letterlijk schaap in kool is een zeer geliefd nationaal gerecht in Noorwegen.
Nodig:
Lamsbout van ongeveer een kilo
bloem
boter om in te bakken
1 liter lamsfond
kruidenbuidel: tijm/majorijn/laurier etc.
2 grote uien in schijven
veel teentjes knoflook
rode port.
witte kool in parten gesneden.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Bereiding:
Bestrooi de lamsbout met bloem en bak deze rondom bruin in boter.
Haal uit de braadpan.
Ui en knoflook aanzetten.
Afblussen met flinke scheut port in laten koken lamsfont toevoegen kruiden toevoegen
lamsbout toevoegen en de stukken kool.
Eventueel opvullen met wat extra fond.
Ongeveer twee uur gaar stoven.
Vlees van bot halen en in blokjes hakken.
Serveren met pommes gratin.