Asperges met scampi


Scampi op nieuwe aardappel met pesto,roggebrood,serranoham en asperges.

Nodig:
(4 personen)
asperges
12 reuzen scampi's
roggebrood (zie recept brabants roggebrood)
serranoham.

voor de aardappel marinade:
nieuwe aardappelen van gelijke grootte
1limoen, 4 el. olijfolie, gehakt sjalotje, 1/2 eetl. mayonaise
1/2 eetl. zure room, 1/2 eetl. piccalilly, 1/2 eetl. mosters, theelepel mierikswortel

voor de pesto

25 gram pijnboompitten, 2 tenen knoflook, 15 gram bacilicumblaadjes 50 gram
geraspte parmazaan, 5 etl olijfolie, 1 eetl. sushi-azijn.

voor de aspergedressing

geraspte schil van de limoen, limoensap, 5 eetl. olijfolie, 1 eetl. shushi azijn, 1/2 eetl. grove mosterd.

Bereiding:

Aardappel in marinade:
Schil de aardappel en maak plakjes van 1 cm.
Plakjes in kokend water met zout beetgaar laten worden.
Meng het sap van 1limoen, 4 el. olijfolie, gehakt sjalotje, 1/2 eetl. mayonaise
1/2 eetl. zure room, 1/2 eetl. piccalilly, 1/2 eetl. mosters, theelepel mierikswortel peper en zout
en laat hierin de afgekoelde aardappelschijfjes marineren.

Pesto
Rooster de 25 gram pijnboompitten licht.
Vermeng  2 tenen knoflook, 15 gram bacilicumblaadjes 50 gram
geraspte parmazaan, 5 eetl olijfolie, 1 eetl. sushi-azijn en de pijnboompitten in een keukenmachine.

Asperges:

Schil de asperges kook ze beetgaar (afh. van de dikte 5 tot 8 minuten) laat ze uitlekken
Maak van de  geraspte schil van de limoen, limoensap, 5 eetl. olijfolie, 1 eetl. shushi azijn, 1/2 eetl. grove mosterd een dressing breng op smaak met peper en zout en eventueel een lepeltje suiker.
Leg de afgekoelde asperges in de dressing.

Scampi's
Spoel de scampi's, verwijder het darmkanaal, dep ze droog en bestrooi met peper en zout.
Bak ze à la minute op een matig vuur om en om gaar.

Presentatie:



Leg de gemarineerde aardappelplakjes tegen elkaar op het midden van het bord,
beleg achtereenvolgens met de scampi , pesto en dek af met een op maat gesneden plakje roggebrood en garneer met de serranoham.
Dresseer de asperges langs het gerecht.

bronvermelding: de basis voor dit recept komt van de Cercle
Mijn nichtje Emma is een kei in het pesto bereiden.