Ragout van asperges en tijgergarnalen in bladerdeeg




Nodig:

voor 4 personen.
100 gram wilde tijgergarnalen
8 dunne asperges
bosje kervel
2 plakjes bladerdeeg
1 uitje
2 dl droge witte wijn
tijm
laurier
sap van een halve citroen
250 cc room
roux
peterselie voor garnering.

 Bereiding:
Laat het bladerdeeg ontdooien op kamertemperatuur.
Snijd elk plak diagonaal in vieren.
Leg ze op een silpad strijk ze in met een losgeklopt eitje
Beetje zout erover en 10 to 12 minuten bakken in voorverwarmde oven van 160 graden.

Uitje tijm/ laurier en de karkassen van de tijgergarnalen wokken in hete olie.
Afblussen met witte wijn, citroen.

Asperges in gelijke stukjes snijden en ongeveer 5 minuten beetgaar koken.
Kookvocht aan karkassen toevoegen en in laten koken.
Room erbij en ook in laten koken.
Roux maken (3eetl. boter/3 eetl. bloem)
Roux in gedeeltes toevoegen tot  op juiste dikte.
Even door laten koken i.v.m. de garing van de bloem.

Tijgergarnalen doormidden snijden wokken in hete olie aspergestukjes erbij
ragout toevoegen.
Op smaak brengen met zout peper citroensap en fijngehakte kervel.

Presentatie:

Snijd de opgezwollen driehoekjes bladerdaag open en vul met de ragout. Garneren met fijngehakte peterselie.

Recept: cercle des gourmets.