Udenaartje van echte Ujese zwarte kersen.

 Udenaartje een heerlijke zwarte kersen verassing.




Recept voor twee taartjes van 20 cm doorsnede


Gemaakt van overheerlijke echte Ujese zwarte kersen. Ze zijn er weer.
Vers geplukt in Uden bij 
Twan van den Berg (Duifhuis)
Het deeg:
250 gram pattentbloem
12 gram droge gist
38 gram vruchtenbroodpoeder
(country store Odiliapeel)
5 gram zout
170 gram water 15 graden C.
225 gram gewelde rozijnen






Deeg zetten: water in de kom gieten, bloem, droge gist en vruchtenbroodpoeder erbij mengen in de 1e versnelling.
Zout erbij na drie minuten op stand een 12 minuten kneden in stand 2.
Na het kneden de rozijnen goed doormengen.



De vulling :
330 gram ontpitte kersen in
suikergelei.
35 gram amandelspijs
35 gram banketbakkersroom
(25 gram water en 10 gram poeder)

 Bolletjes opbollen en ca. 25 min. onder theedoek laten rijzen op kamertemperatuur.
Na de rijs deeg ontgassen en
verdelen in vier gelijke stukken van
ongeveer 175 gram en opbollen.
15 minuten narijzen


Aluminium schaaltjes invetten
1 deegbol uitrollen tot 20 cm.
in al. schaal leggen 200 gr. vulling in het midden uitstrijken randen vochtig maken.
1 deegbol uitrollen tot 21 cm en op de
schaal met vulling leggen rand vastdrukken.
60. min. op lauwe plek laten rijzen

Afbakken: 
oven voorverwarmen op 190 gr.
15 minuten afbakken afstrijken met
abrikozenjam (even opwarmen in  
                                                                              magnetron)

Garneren met een leuk sjabloontje van kersen en poedersuiker.


Exclusief recept van Bakker Frank Boonaerts uit Uden