Vispakketje met ansjovisboter en sinaasappel


Nodig:

4 personen:
400 gram heilbotfilet
50 gram geklaarde boter
4 takjes citroenmelisse
16 partjes uitgesneden sinaasappelpartjes
1 1/2 dl sinaasappelsap
beetje sinaasappelrasp
peper en zout.

Ansjovisboter:
 4 ansjovis filet / 50 gram boter


saus:
sjalotje/teentje knoflook
Noilly Prat
Sushi azijn
visfond of visbouillonblokje
Creme fraiche.
zout en peper

Bereiding:

Ansjovisboter: Spoel de ansjovisjes en dep ze droog.
                        Pureer de ansjovis en vermeng met de boter.
                        Druk door een zeef.

Vispakketjes:

Knip 4 stukken bakpapier 25 * 25 en leg plat op het werkvlak.
Beboter de bakpapiertjes
Leg hier de stukken vis op.
Bestrooi  met peper en zout en bestrijk met de ansjovisboter.
Leg op de vis enkele blaadjes citroenmelisse en partjes uitgesneden sinaasappel.
Giet er een klein beetje snaasappelsap over en vouw ze goed dicht.
Oven voorverwarmen op 180 graden en 5 minuten verwarmen.

Saus.
uitje/knoflook fruiten, afblussen met Noilly Prat.
beetje sushi azijn erbij.
in laten koken
sinaasappelsap en het sap uit de pakketjes erbij
beetje visfond erbij
in laten koken.
creme fraiche erbij.
op smaak brengen met peper en zout
Garnituur:
groene groentes (haricot-vert/ peultjes/doperwtjes/courgette.
nieuwe aardappelen uit de oven met verse kruiden.(majorijn/salie/tijm)

Wijnsuggestie:
Heerlijke Italiaanse frisse witte wijn uit Piemonte
Podere Sauline Gavi.  € 6,95











Venda Vini Beste wijnhandel van Brabant met 600 prachtige kwaliteitswijnen
                      
www.vendavinishop.nl