Aardbeien-bladerdeeg toetje



De lekkere Hollandse aardbeien zijn er weer.
Eenvoudig snel klaar receptje.
(vulling kan dag van te voren gemaakt worden)

Nodig:
4 personen.

2 plakjes diepvries bladerdeeg
250 gram aardbeien
200 cc slagroom
twee eiwitten
100 cc griekse yogurt
100 gram suiker
2 blaadjes gelatine
borrelglas limoncello/creme de cassis
citroen

Bereiding:

Bladerdeegplakjes doormidden snijden
afsmeren met eigeel en ruim bestrooien met kristalsuiker.
Afbakken in voorverwarmde oven van 180 gr. (ongeveer 10 minuten)

Suiker met 50 cc water oplossen en tot siroopdikte inkoken.

Eiwitten in vetvrije kom stijf kloppen en scheutje siroop tijdens het draaien
toevoegen. (geeft mooie dikke eiwitten)

Aan de rest van het suikerwater citroen en likeur toevoegen even door laten koken.
gedeelte van de aardbeien toevoegen/ uitgeknepen blaadjes gelatine op laten lossen
en af laten koelen tot lobbig

Slagroom kloppen (niet te stijf)

In kom rustig / eiwitten/slagroom/yogurt/suikerwater mengen.
In spuitzak doen en tot gebruik koel wegzetten.

Presentatie:
Vlak voor gebruik:
Afgebakken bladerdeeg plakjes door de lengte snijden.
Op de onderkant aardbeienmousse spuiten.
Garneren met aardbeien.
Bladerdeegkapje erop en ruim bestrooien met poedersuiker.