Zarzuela spaanse schotel van vis en zeevruchten

Spaanse schotel van vis, verse groentes en zeevruchten.

Nodig:

Vis:

250 gram kabeljauwfilet
250 gram roodbaarsfilet (of andere stevige vis)
500 gram mosselen
300 gram gamba's
liter visbouillon (of blokje)

Groentes:

Ui
Knoflook
Courgettes
Rode paprika
300 gram tomaten
Bleekselder

Overig:
Olijfolie
Sinaasappel
Blikje tomatenpuree
Citroen
Laurier
Tijm
Safraan
Chayennepeper
1 1/2 dl witte wijn
flinke scheut cognac of vieux

Bereiding:

Groentes grof snijden, tomaten in stukjes.
Eerst ui en knoflook en paar eetlepels tomatenpuree aanzetten in een grote pan met bodempje olie. Daarna de rest van de groentes met als laatst de tomaten (veel)
Laurier, tijm erbij opvullen met visbouillon. (beetgaar laten worden)

Vis:
In een wok gamba karkassen aanzetten in olie, knoflook en fijn gehakt uitje, beetje tomatenpuree erbij afblussen met scheutje cognac, citroen en geperste sinaasappel. Zeven en vocht opnieuw in de wok doen.

Overige vis in niet te kleine mootjes hakken en in het gamba vocht op laag vuurtje laten garen,laurier, tijm beetje saffraan erbij. witte wijn erbij.
Gamba's en mossels toevoegen en op smaak brengen met visbouillon, chayene peper en eventueel zout.

Presenteren:
Spaanse ovenschaal voorverwarmen in de oven.

Op de bodem gekookte aardappeltjes in plakjes, groente prutje erover en op het laatst de vis.
Lekker warm serveren.
In plaats van aardappeltjes eventueel rijst of stokbrood gebruiken.