Recept voor heerlijke krollen







Het is weer tijd voor verse krollen 

Heerlijk met een vers speculaasje.





Exclusief recept van Bakker Franklin Boonaerts uit Uden.

Nodig: (voor 10 krollen)

175 gram tarwebloem
175 gram soezie bloem (ook wel frans krokantbloem genoemd)
                             verkrijgbaar o.a. bij de Boerenbond Industrielaan Uden.
14 gram droge gist
14 gram basterdsuiker
7 gram zout
25 gram magarine
250 gram magere melk
10 gram anijszaad (fijn gemalen bijv. in een vijzel)
                                 Verkrijgbaar bij Rozemarijn en Tijm in Uden.

Werkwijze:

Zorg voor een schone werkplek en schone handen.
Zorg dat alle grondstoffen op keukentemperatuur zijn (ca. 25 gr.)
Zout altijd gescheiden houden van de gist.

Deeg zetten in de keukenmachine:
Melk (van 25 graden) in de kom gieten. De beide bloemsoorten en de droge gist erbij.
dit even mengen in de 1e versnelling, na 1 minuut de magarine, sujiker en het zout erbij. Na 2 minuten in de 2e versnelling 10 minuten kneden.

Deeg opbollen en  onder een droge schone theedoek en  plastic folie
 20 minuten laten rijzen.
(let op: zorg ervoor dat het deeg niet afkoelt of uitdroogt).
Deegstuk doorslaan en lang model rollen in 10 gelijke delen verdelen per deel 1 gram anijszaad mengen en mooi strak opbollen. 15 minuten afgedekt laten rijzen.

De deegbolletjes uitrollen tot 20 cm. en er een knoop inleggen.

De broodjes met voldoende tussenruimte op een bakvel of licht ingesmeerde bakplaat leggen en
op een lauwe plek ca. 60 minuten laten rijzen.

Oven voorverwarmen op 230 graden en na voldoende rijs ca. 10 minuten afbakken.(baktijd is afhankelijk van het type oven)