Rode en witte peer met loempia van Roquefort




Heerlijk toetje met peer.

Nodig voor 8 personen.


4 niet te grote peren (doyenne de comice)

Witte peer:
2 peren
sap van een citroen
1 vanille stokje
2 dl suikerstroop (1 op 1 water en suiker stroperig laten worden)
1dl. Poire Williams/ 1 vanille stokje/ 2 x steranijs (of anijspoeder)

Rode peer:

2 peren
1 citroen
2dl suikersiroop
1dl. creme de cassis
1dl rode port
1 kaneelstokje

Voor de garnering:

gekarameliseerde walnoten

Loempia:

4 loempia vellen (filot deeg)
50 gr blauwschimmelkaas
eiwit (om in te smeren)
Poedersuiker
Slagroom (klein bekertje)
Yogurt (Griekse van Lidl)

Bereiding:


Peren:

Witte Peer:
Peren schillen, klokhuis verwijderen blokjes maken en met citroensap besprenkelen
tegen verkleuring.
Pocheer de blokjes kort in het suikerwater met het vanillestokje/steranijs/poire williams (of witte wijn)
Daarna af laten koelen.

Rode Peer:

Peren schillen, klokhuis verwijderen blokjes maken en met citroensap besprenkelen
tegen verkleuring.
Pocheer de blokjes kort in het suikerwater met de rode wijn/creme de cassis/kaneel/rode port
Daarna af laten koelen.

De loempia.

Snij de blauwschimmelkaas in langwerpige reepjes van 8 cm lang en 1 bij 1 cm hoog.
Leg een vierkant loepiavel met de punt naar je toe.
Leg in het midden het schimmelkaas reepje
Smeer de rest van het loepiavel in met het eiwit.
Vouw de buitenste punten naar het midden.
Rol van beneden naar boven strak op.
Klein beetje bloemen.
Bak in een laagje olie of frituurpan (180 gr.) a la minute af.

Slagroom / Yogurt.

Slagroom goed stijf kloppen en parfumeren met een beetje siroop van de witte peer.
Yogurt parfumeren met een beetje siroop van de rode peer.

Walnoten grof hakken even aanzetten in een droge teflon koekenpan ruim bestrooien met suiker

even laten karameliseren op een droge plank af laten koelen en daarna fijn hakken.

Presentatie:

Perenblokjes afwisselen met slagroom bolletje en yoghurt bolletje garneren met gekarameliseerde walnootjes. De loempia bestrooien met poedersuiker