Lemon
Curt en romige mascarpone creme met citroen.
4 personen.
LEMON CURT
Sap en rasp
van een citroen
2 eieren en 2
eidooiers
125 gram witte
basterdsuiker
75 gram boter
CITROEN
MASCARPONE ROOM
125 gram
marcarpone
50 gram
kristalsuiker
1 ½ dl. Slagroom
helft van de
lemon curt.
SCHUIM
2 eiwitten
100 gram suiker
paar
druppels citroen
Bereiding:
LEMON CURT:
Klop voor de
lemon curt de eieren, dooiers en suiker schuimig tot de suiker is opgelost
Voeg de boter,
citroenrasp en de citroen toe en verwarm dit mengsel op een laag vuur in een
pannetje met dikke bodem en blijf roeren met een houten spatel tot de massa
zich gaat binden tot vla dikte.
Haal van het
vuur en laat afkoelen (in een bak met koud water)
Deze lemon
curt kan in een afgesloten potje lang bewaard blijven in koelkast of nog langer
in de vriezer.
CITROENROOM
Klop de
slagroom met de suiker.
Roer de
mascarpone los met de rest van de lemon curt .
spatel de
geslagen slagroom door deze massa.
SCHUIM
Kom en garde
schoonmaken met citroen.
Eiwitten op
hoge stand draaien
Zodra eiwitten
gaan binden langzaam suiker toevoegen
Het schuim is
klaar wanneer er pieken te vormen zijn.
Oven voorverwarmen
op 90 graden en ruim een uur laten bakken.
Presentatie
In een coupe
laagjes maken van:
Schuim in
stukjes
Romige
mascarpone creme
En Lemon curt.