Lemon Curt en romige mascarpone creme met citroen.

nodig
4 personen.
LEMON CURT
Sap en rasp van een citroen
2 eieren en 2 eidooiers
125 gram witte basterdsuiker
75 gram boter

CITROEN MASCARPONE ROOM
125 gram marcarpone
50 gram kristalsuiker
1 ½  dl. Slagroom
helft van de lemon curt.

SCHUIM
2 eiwitten
100 gram suiker                                                                      
paar druppels citroen

Bereiding:
LEMON CURT:
Klop voor de lemon curt de eieren, dooiers en suiker schuimig tot de suiker is opgelost
Voeg de boter, citroenrasp en de citroen toe en verwarm dit mengsel op een laag vuur in een pannetje met dikke bodem en blijf roeren met een houten spatel tot de massa zich gaat binden tot vla dikte.
Haal van het vuur en laat afkoelen (in een bak met koud water)
Deze lemon curt kan in een afgesloten potje lang bewaard blijven in koelkast of nog langer in de vriezer.

CITROENROOM
Klop de slagroom met de suiker.
Roer de mascarpone los met de rest van de lemon curt .
spatel de geslagen slagroom door deze massa.

SCHUIM
Kom en garde schoonmaken met citroen.
Eiwitten op hoge stand draaien
Zodra eiwitten gaan binden langzaam suiker toevoegen
Het schuim is klaar wanneer er pieken te vormen zijn.
Oven voorverwarmen op 90 graden en ruim een uur laten bakken.

Presentatie
In een coupe laagjes maken van:
Schuim in stukjes
Romige mascarpone creme

En Lemon curt.