Makkelijk recept voor ouderwetse appelcarré's
Nodig: zes plakjes bladerdeeg
4 appels in blokjes (liefst Elstar andere appeltjes kan ook)
50 gram witte basterd suiker
100 gram krenten en rozijnen
paar eetlepels abrikozenjam
2 theelepels kaneel
2 theelepels maizena
losgeklopt ei (voor afsmeren)
Bereiding:
vulling bereiden door in een pannetje met dikke bodem blokjes appel/suiker/beetje
abrikozenjam te verhitten goed van de bodem roeren met houten spatel op het laatst
kaneel erbij wanneer dit mengels te vochtig is binden met maizena. Af laten koelen.
3 plakjes bladerdeeg aan elkaar verbinden en licht uitrollen op bebloemde aanrecht
zelfde strook maken van 3 plakjes en met pizza rollertje streepjes trekken.
Op bakplaat met bakpapier eerst een strook uitrollen.
flinke strook vulling in het midden randen insmeren met eimengsel en laag met
de ingekeepte strookjes erop rollen. (zoals bij apfel strudel)
insmeren met eimengsel en ruim 10 minuten in voorverwarmde oven (180 graden)
wanneer mooi bruin uit de oven halen en inkwasten met warme abrikozenjam (voor
glanseffect).
Met kartelmes in mooie stukjes snijden.
lekker als gebakje maar ook als toetje met creme anglaise of vanille roomijs