Appel carré's


Makkelijk recept voor ouderwetse appelcarré's




Nodig: zes plakjes bladerdeeg

            4 appels in blokjes (liefst Elstar andere appeltjes kan ook)
            50 gram witte basterd suiker
            100 gram krenten en rozijnen
             paar eetlepels abrikozenjam
             2 theelepels kaneel
             2 theelepels maizena
             losgeklopt ei (voor afsmeren)

Bereiding:

             vulling bereiden door in een pannetje met dikke bodem blokjes appel/suiker/beetje
             abrikozenjam te verhitten goed van de bodem roeren met houten spatel op het laatst
             kaneel erbij wanneer dit mengels te vochtig is binden met maizena. Af laten koelen.

            3 plakjes bladerdeeg aan elkaar verbinden en licht uitrollen op bebloemde aanrecht

            zelfde strook maken van 3 plakjes en met pizza rollertje streepjes trekken.
            Op bakplaat met bakpapier eerst een strook uitrollen.
            flinke strook vulling in het midden randen insmeren met eimengsel en laag met
            de ingekeepte strookjes erop rollen. (zoals bij apfel strudel)

            insmeren met eimengsel en ruim 10 minuten in voorverwarmde oven (180 graden)

            wanneer mooi bruin uit de oven halen en inkwasten met warme abrikozenjam (voor
            glanseffect).

           Met kartelmes in mooie stukjes snijden. 

           lekker als gebakje maar ook als toetje met creme anglaise of vanille roomijs