Nodig
· 500 gram
bitterkoekjes
.75 gram suiker
.75 gram suiker
· 15 gram gelatine
(zes blaadjes)
· ½ liter slagroom
· 300 dl melk
· flinke scheut
Amaretto of amandellikeur
-1 vanillestokje
-50 gram amandelspijs
-3 eidooiers
-1 vanillestokje
-50 gram amandelspijs
-3 eidooiers
Bereiding:
Week de gelatine in lauw water.
Hak de bitterkoekjes in
kleine stukjes en doe er een scheut Amaretto of amandellikeur over en laat zeer een half uur inweken.
Laat een paar bitterkoekjes
heel voor de garnering en week deze ook in de amandellieur
Breng 300 ml melk met merg van vanillestokje aan de kook,
Klop de overige 200 ml melk met de drie eidooiers (compositie maken)
Deze massa aan de warme melk toevoegen.
Op laag vuur langzaam aan de kook brengen tot de eerste bubbels komen. (goed blijven roeren)
Wanneer de massa dik begint te worden van het vuur halen en geweekte en uitgeknepen gelatine toevoegen
Breng 300 ml melk met merg van vanillestokje aan de kook,
Klop de overige 200 ml melk met de drie eidooiers (compositie maken)
Deze massa aan de warme melk toevoegen.
Op laag vuur langzaam aan de kook brengen tot de eerste bubbels komen. (goed blijven roeren)
Wanneer de massa dik begint te worden van het vuur halen en geweekte en uitgeknepen gelatine toevoegen
Laat afkoelen.
Klop de room met de rest van de suiker yogurtdikte en spatel de afgekoelde melk-amaretto en de stukjes bitterkoekjes door geslagen room.
Vul in vormpjes of in een kom en laat het geheel
opstijven in de koelkast.
Garneer uw bitterkoekjesbavarois met
slagroom geschaafde gekarameliseerde amandelen en bitterkoekjes
of karamelsaus.(zie recept op dit blog)