Bitterkoekjes Bavarois





Nodig
· 500 gram bitterkoekjes
 .75 gram suiker
· 15 gram gelatine (zes blaadjes)
· ½ liter slagroom
· 300 dl melk
· flinke scheut Amaretto of amandellikeur
-1 vanillestokje
-50 gram amandelspijs
-3 eidooiers

Bereiding:
Week de gelatine in lauw water.

 Hak de bitterkoekjes in kleine stukjes en doe er een scheut Amaretto of amandellikeur over en laat zeer een half uur inweken.
Laat een paar bitterkoekjes heel voor de garnering en week deze ook in de amandellieur

Breng 300 ml melk met merg van vanillestokje aan de kook,
Klop de overige 200  ml melk met de drie eidooiers (compositie maken)
Deze massa aan de warme melk toevoegen.
Op laag vuur langzaam aan de kook brengen tot de eerste bubbels komen. (goed blijven roeren)
Wanneer de massa dik begint te worden van het vuur halen en geweekte en uitgeknepen gelatine toevoegen

Laat afkoelen.

Klop de room met de rest van de suiker yogurtdikte en spatel de afgekoelde melk-amaretto en de stukjes bitterkoekjes door geslagen room.
Vul in vormpjes of in een kom en laat het geheel opstijven in de koelkast.

Garneer uw bitterkoekjesbavarois met slagroom geschaafde gekarameliseerde amandelen en bitterkoekjes
 of karamelsaus.(zie recept op dit blog)