Panna Cotta
Nodig:
400 cc Slagroom
100 cc melk
50 gram suiker
2 zakjes vanille suiker
zacht fruit (frambozen Lidl)
vanille stokje
4 blaadjes gelatine.
Bereiding
Gelatine weken in lauw water.
Melk koken,
Melk koken,
Suiker/merg van vanillestokje toevoegen
Even doorkoken
Van het vuur halen uitgeknepen gelatine
toevoegen.
Af laten koelen totdat massa lobbig wordt.
Slagroom licht opkloppen tot yoghurt-dikte met vanille suiker
Beide massa’s licht door elkaar spatelen en
gedeelte zacht fruit toevoegen.
In cupjes (licht ingesmeerd met neutrale
olijfolie) op laten stijven.
Panna Cotta uit de vormpjes lossen (eventueel even in warm water houden)
Garneren met vers fruit - frambozensaus en toefje slagroom
Panna Cotta uit de vormpjes lossen (eventueel even in warm water houden)
Garneren met vers fruit - frambozensaus en toefje slagroom