Risotto di Marcello
Con funghi e  spinaci



Nodig:

Olijfolie
Flinke scheut witte wijn
Risotto Rijst
Boullionblokje
Water
Teentje knoflook
2 sjalotjes
Lente uitje
Kastanje champignons
Verse spinazie
Geraspte Permazaan

Bereiding:
In ruime pan uitje –knoflook – lente-uitje aanfruiten in ruim olijfolie.

Risotto rijst toevoegen.

Rijst onder voortdurend doorroeren mee aanfruiten totdat de rijst glazig wordt.

Afblussen met flinke scheut witte wijn.

Boullion in appart pannetje aan de kook brengen (verhouding een op drie – 100 gr. Rijst 300 cc. Bouillon)
1/3 van de warme bouillon toevoegen.

Op laag vuur laten garen de rest van de bouillon in gedeeltes toevoegen totdat alle vloeistof is opgenomen door de rijst. (tussendoor afdekken met bakpapier tegen uitdrogen)

Kastanje champignons in aparte koekenpan aanfruiten samen met knoflookje en gehakt sjalotje en als laatste toevoegen.

Gewassen spinazie toevoegen en in de warme risotto laten garen.


Tip van Marcel:
Afmaken met vers geraspte parmazaan.

Heerlijk met knapperig gebakken kippendijtjes of  met een lekker visje