Super hachee
Heerlijke Hachee van grootmoeders
Nodig:
400 gram: doorregen runderlappen (sucadelappen)
400 gram: varkensvlees
50 gram boter (croma mag ook)
5 uien
2 eetlepel mosterd
2 eetlepel bloem
2 eetlepel azijn
1 flesje donker bier (oud bruin)
200 ml. Lauwwarm water
1 vleesbouillon tabletje
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels
sneetje peperkoek
1 eetlepel appelstroop.
Bereiding:
Uien grof hakken.
Vlees afdeppen met keukenpapier
Vlees in blokjes.
Uitjes fruiten.
In braadpan vleesblokjes in boter of croma lekker bruin
bakken, gebakken uitjes toevoegen, mosterd toevoegen, bloem toevoegen,
Laurier- kruitnagel toevoegen
Afblussen met azijn en flesje donker bier.
Lauwwarm water toevoegen,
Attentie: alles moet goed onder staan (anders wat lauwwarm
water toevoegen)
bouillonblokje erbij.
Peper koek in stukjes toevoegen
Appelstroop erbij.
Omzetten met houten lepel.
Randen van de pan schoonmaken.
Drie uur op laag pitje laten sudderen (langer mag ook)
Op smaak brengen met zout en peper.
Lekker met aardappelpuree en rodekool met appeltjes.
Smakelijk en succes.